Bu 6 tip ərzağı hər gün yeməlisiz – Həkim RİDLbackend

Bu 6 tip ərzağı hər gün yeməlisiz – Həkim RİDL

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki
Gündəlik rasionunuzda mütləq olmalı ərzaq tipləri hansılardır?
 
“Medicina” xəbər verir ki, Almaniyalı həkim Matias Ridl onları sadalayıb.
1. Təvəzlər, paxlalılar – lobya, mərci, noxud vəs s. Omeqa 3-lə zəngindir, lif mənbəyidir. Gündə 50 qram paxlalılar yemək lazımdır. Onlar bağırsaq xərçənginin qarşısını alır, sümük sistemini möhkəmlədir.
2. Göyərti, səbzə – antibakterial təsir edir, ürək-damar sağlamlığı, immunitet üçün vacibdir.
3. Fermentləşdirilmiş ərzaqlar -qatıq, kefir, duza qoyulmuş kələm, xiyar, çay göbələyi – bağırsaq mikroflorası və beyin üçün vacibdir. İltihabı götürür.
4. Az şəkərli meyvələr – gündə 200-300 qram meyvələr yeyilməlidir
5. Tam taxıldan çörək, yabanı düyü – çoxlu zülal tərkiblidir, B qrup vitamini ilə zəngindir. Sinir sistemi üçün vacibdir.
6. Bitki yağları – zeytun, kətan, küncüt, qarğıdalı, balıq yağı – Omeqa 3 ilə zəngindur, immun sistemlə beyin arasında əlaqəni gücləndirir.